Bloemenweide/bijenlint De Ward Bemmel 2023-2024

In het bijenlint 'de Ward' in Bemmel is in de afgelopen jaren meer geïnvesteerd in inheemse planten, waarbij het accent ligt op veel stuifmeel en nectar voor de insecten.

Onderstaande foto's geven een indruk van hoe het er in juni 2024 voor staat.

Er is een zeer ruime bloemenzee aangelegd. Hieraan kunnen de insecten zich tegoed doen qua eetgedrag. Het geeft ook voldoende gelegenheid als nest- en schuilplaats. Er is niet alleen voldoende eten in het bijenlint, maar ook in de directe omgeving van het park de Ward, zoals o.a. de wilgenbomen met veel stuifmeel.

Het vlieggedrag van de solitaire bijen geeft de wandelaars van het wandelpad naast het bijenlint een steeds boeiend schouwspel. Tegenover het bijenblok staat een bankje waarvan je heel mooi kan zien hoe ijverig de solitaire bij bezig is met het verzamelen van stuifmeel, dan het eitje erin legt en dan dit blokje afsluit met leem en vervolgens weer opnieuw begint met stuifmeel, eitje leggen etc. De bij gaat door totdat alle eitjes gelegd zijn, dat zijn er tussen de 10 en 15. Dat gebeurt meestal in een periode van 3 tot 6 weken. Vaak is dit ook het levenseinde van de solitaire bij; zij leeft niet zo heel lang. Zij heeft wel haar levenstaak uitgevoerd; dat is het bestuiven en zorgen voor veel nakomelingen. 1 solitaire bij zorgt voor 6 tot 10 nakomelingen. Het is dus belangrijk dat we goed zorgen voor deze beestjes!

De bijen zorgen voor bestuiving van (fruit)bloesems, groenten en allerlei andere voedselgewassen. Hierdoor krijgen wij goed voedsel.

 

  

Initiatief uitgevoerd
22 mei 2023 t/m
30 november 2024

Organisator
Joop Dahm

Locatie
Park de Ward aan de Wardstraat in Bemmel

Opgehaald bedrag
€ 1000,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

026-2062107

helpdesk@lingewaarddoet.nl

U kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel uw buren over Lingewaard Doet