Statistieken

initiatieven gestart
231
initiatieven sparend
2
initiatieven geslaagd
224
initiatieven niet geslaagd
5
initiatieven afgekeurd
62
totaal gedoneerd
€ 289.424,80
donaties
23463
vrijwilligers
25
middelen gedoneerd
8
geactiveerd
25867

Lingewaard Doet is het platform voor bewonersinitiatieven in de gemeente Lingewaard.

Via deze site kunnen initiatiefnemers geld ophalen voor hun initiatief, vrijwilligers werven en middelen verzamelen om hun initiatief uit te kunnen voeren.

In mei 2024 ontvangt elk adres in Doornenburg en Huissen een cheque t.w.v. € 10,-- van Lingewaard Doet door de brievenbus. U kunt samen met uw buurtgenoten sparen voor initiatieven die uw straat of buurt nog mooier, leuker of beter maken. Bijvoorbeeld voor een leuke sportmiddag met de kinderen uit de buurt of om uw straat op te fleuren met nieuwe planten en bloemen. 

De gemeente Lingewaard wil haar bewoners graag betrekken bij het behoud en het verbeteren van de leefkwaliteit in de buurten. Via Lingewaard Doet kunt u eenvoudig en snel zelf een bijdrage leveren. Heeft u een leuk idee? Verzamel dan zo veel mogelijk medestanders en cheques. Hoe meer mensen, hoe meer cheques, hoe grotere en leukere initiatieven u kunt organiseren.

Niet iedereen uit Lingewaard ontvangt een cheque door de brievenbus. De gemeente is in 2018 gestart met een pilot in Angeren en Gendt. Bewoners uit alle dorpen zijn enthousiast over dat zij zelf kunnen beslissen welke initiatieven zij in hun buurt ondersteunen die hun dorp nog mooier, leuker en beter maakt.

 

Wanneer kunt u gebruik maken van Lingewaard Doet in uw kern?

2024: Doornenburg en Huissen

2025: Angeren, Bemmel, Gendt, Haalderen en Ressen

2026: Doornenburg en Huissen

etc. etc.

 

Blijf op de hoogte van initiatieven in uw buurt

Op deze website vindt u bewonersinitiatieven die in de gemeente Lingewaard plaatsvinden. U ziet welke initiatieven binnenkort plaatsvinden en leest leuke verslagen van initiatieven die al zijn uitgevoerd. Ziet u een initiatief waarvan u graag op de hoogte blijft? Klik op het oranje vinkje 'Volgen' rechts bovenin op de informatie pagina van het initiatief. U ontvangt dan automatische voortgangsmeldingen en updates van de initiatiefnemer via de e-mail.

Als u een account aanmaakt of u aanmeldt in het menu rechts op de site, ontvangt u automatisch een e-mail wanneer een nieuw initiatief in uw omgeving is aangemeld op de site.

 

Steun initiatieven van buurtgenoten

Via Lingewaard Doet kunt u initiatieven helpen door:

  • uw cheque te doneren;
  • een klein bedrag te doneren;
  • u op te geven als vrijwilliger bij initiatieven;
  • middelen, zoals materiaal, gereedschap, apparatuur of producten beschikbaar te stellen.

Cheques

Bewoners van Doornenburg en Huissen ontvangen in mei 2024 een cheque door de brievenbus. Deze cheque heeft een waarde van € 10,--. Deze cheque kunt u inzetten om ideeën van uw buurtgenoten te steunen of u kunt ze sparen om uw eigen idee te realiseren. Op de cheques staat een activatiecode. Door deze activatiecode in te vullen op de website ontvangt u de waarde van de cheque als saldo op uw account. Dit saldo kunt u doneren naar één of meerdere initiatieven die u wilt steunen. Hoe het activeren en doneren in z’n werk gaat, leest u in de Veelgestelde vragen.

Crowdfunding

Naast cheques biedt Lingewaard Doet nog een manier om een bedrag te doneren aan een initiatief. Voor het ophalen van geld voor initiatieven bij een grote groep kleine investeerders gebruiken we steeds vaker de Engelse term crowdfunding. Dit wil zeggen; initiatiefnemers doen een beroep op de crowd (menigte) om een kleine donatie te doen om hun initiatief te kunnen financieren. Via deze website kunnen bewoners en bedrijven door middel van iDeal een bedrag sponsoren aan initiatieven. 

Vrijwilliger worden

Alle initiatieven die uw hulp kunnen gebruiken, kunt u herkennen aan het oranje icoontje met een handje erin. Wilt u een initiatiefnemer helpen bij de organisatie of uitvoering van het initiatief? Klik op 'Aanmelden als vrijwilliger' op de informatiepagina van het initiatief en geef op wat u kunt betekenen! De initiatiefnemer wordt automatisch per e-mail op de hoogte gesteld en neemt contact met u op.

Middelen beschikbaar stellen

Om hun initiatief uit te voeren hebben initiatiefnemers soms materiaal, gereedschap, apparatuur of producten nodig. Deze initiatieven kunt u herkennen aan het icoontje met een oranje hamertje. Kunt u de initiatiefnemers hiermee helpen? Klik op 'Middelen bijdragen' op de informatiepagina van het initiatief en vul in welke middelen u beschikbaar wilt stellen. De initiatiefnemer ontvangt een e-mail en neemt contact met u op om afspraken te kunnen maken.

 

Heeft u zelf een goed idee om uw buurt nog leuker, mooier of beter te maken?

Meld uw idee aan op deze website door op 'Meld een initiatief aan' te klikken. Binnen 5 werkdagen neemt een regisseur van de gemeente Lingewaard contact met u op en na goedkeuring komt uw initiatief op de site te staan. Aangesloten bewoners en organisaties die mogelijk willen bijdragen aan uw initiatief, ontvangen via de e-mail een oproep om uw initiatief te steunen. Start een initiatief en Lingewaard Doet helpt u met het:

-    inzamelen van geld;
-    werven van vrijwilligers;
-    zoeken naar middelen.

Natuurlijk moet u zelf ook campagne voeren om voldoende cheques te verzamelen en uw idee onder de aandacht te brengen. U kunt uw initiatief via www.lingewaarddoet.nl makkelijk delen via de e-mail of sociale media. HIER vindt u tips hoe u een campagne op kunt zetten om mogelijke donateurs en vrijwilligers te werven voor uw initiatief.

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

026-2062107

helpdesk@lingewaarddoet.nl

U kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel uw buren over Lingewaard Doet