Special Sports Event Lingewaard

Het Special Sports Event Lingewaard een dag vol sport en plezier!

Op zondag 24 september vond het Special Sports Event plaats op Sportpark Ressen in de gemeente Lingewaard. Een sport- en beweegdag voor mensen met een beperking. Tijdens deze dag konden deelnemers van alle leeftijden kennismaken met voetbal, hockey, basketbal, zitvolleybal, tafeltennis, judo en badminton. Naast de verschillende sporten waren er nog meerdere leuke activiteiten zoals circus, kon iedereen zich laten schminken en werd de muziek verzorgd door de band Jukebox vanuit Driestroom.

De dag werd geopend door Aart Slob, de wethouder sport uit Lingewaard en Wijnte Hol, de wethouder sport uit Overbetuwe samen met de kinderburgemeesters Sébas Mom en Kate Janssen. Sebas vond het belangrijk om aanwezig te zijn ‘Ook mensen met een beperking moeten kunnen sporten’. Als ambassadeur vertelde professioneel para wielrenner Matthijs Drenth over hoe belangrijk sport voor hem is. Daarna volgde de gezamenlijke warming up gegeven voor Sport BSO Bemmel waarna iedereen vol energie richting de sporten ging.

Deelnemers konden vrijblijvend en op eigen tempo de sporten uitproberen onder begeleiding van ervaren trainers en meesporten met leden van de g-teams van de deelnemende verenigingen. Deelneemster Frederique van Raaij heeft vanwege zuurstof tekort bij de geboorte een verstandelijke beperking “het is leuk om met anderen te sporten en lekker buiten te zijn”. Monique Bons is vanuit Aetos zitvolleybal aanwezig “Het is belangrijk dat er op deze manier extra aandacht is voor aangepast sporten, een goed georganiseerd evenement!”

Het Special Sports Event werd door Batouwe Basketball, MHC Bemmel, Sportclub Bemmel, Sportservice Lingewaard en Uniek Sporten georganiseerd. De vrijwilligers en leden van de Old Stars hebben geholpen om van de dag een succes te maken! Volgend jaar zal het evenement weer in de gemeente Overbetuwe plaatsvinden.

 

 

Initiatief uitgevoerd
24 september 2023

Organisator
Thijs Sloot

Locatie
Op de velden bij MHC Bemmel 800 en SC Bemmel

Opgehaald bedrag
€ 1.000,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

026-2062107

helpdesk@lingewaarddoet.nl

U kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel uw buren over Lingewaard Doet