< Terug

Bloembakken op plein Sparrenstraat

Het project bloembakken sparrenstraat

Twee jaar geleden hebben we dankzij "Lingewaard doet" de straat mooi kunnen vergroenen. Op zoek naar een uitbreiding hierop wilden we graag bloembakken op ons mooie pleintje. Een goed plan vonden de omwonenden, we hadden dan ook snel €360 bij elkaar. Maar bloembakken zijn best prijzig. Na verschillende winkels bezocht te hebben, vooral zwarte plastic potten zijn redelijk geprijsd, vonden we toch drie grijze polyester potten en ...... betaalbaar. We wilden graag groenblijvende  en boeiende planten, De keuze was reuze, velen vielen af, maar tenslotte viel onze keuze op verschillende geleurde Japanse esdoorns, grillig blad dat ook nog eens in de herfst verkleurd. Dit moest aangevuld worden met bodembedekkers zodat er ook nog wat bloemigs, uh bloeiend, te zien is. De campanula`s, een welluidend (hemels) klokje zorgen voor een boeiend geheel.

Maar wat een zonovergoten pleintje hebben we deze zomer. Trouw water gegeven, maar onze prachtige Esdoorns lieten bedroefd van al die hitte, net uit de koele kas, hun blad vallen. Wat een teleurstelling, hebben wij als professionals toch een verkeerde keuze gemaakt, dat wordt verantwoorden bij de omwonenden. Misschien op de buurt barbecue maar weer een vrijwillige bijdrage vragen, tenslotte hebben wij ook het weer niet in de hand. Gelukkig deden onze grote en kleine campanula's in harmonie hun best  ons te troosten met de hemelsblauwe bloemen, groot en klein, dat was fijn.

Bij de zoveelste gietbeurt en nauwkeurige inspectie zagen we kleine groene puntjes aan de takken van de esdoorns komen, het zal toch niet... Hoe is het mogelijk, de natuur blijft je verrassen, nog geen week later waren er al weer frisgroene kleine blaadjes, die natuurlijk ook al weer snel verkleurden in de nog steeds felle zon, maar ze zitten nog, kom zelf maar eens kijken. 

Wim van der Schouw

 

Initiatief uitgevoerd
30 juni 2022

Organisator
Wim Van der Schouw

Locatie
Dit huis ligt aan het pleintje

Opgehaald bedrag
€ 350,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

026-2062107

helpdesk@lingewaarddoet.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Lingewaard Doet