< Terug

De korte Viswei ontmoet en doet!

Terugblik op geslaagd buurtinitiatief de Korte Viswei Doet! en Ontmoet!

Op de lekker zonnige zaterdag 18 september 2021 was het zover! Eindelijk was er de lang verwachte buurtbijeenkomst van de korte Viswei Doet! en Ontmoet! in het kader van de gemeentelijke actie Lingewaard Doet! Mede door de storting van de cheques vanuit Lingewaard Doet! hebben we een hele leuke dag en zinvolle dag kunnen organiseren. Top!! De gestelde doelen zijn zeker bereikt!! Dank aan alle schenkers van cheques…….

Na meer dan een jaar in en rondom eigen huis was het hoog tijd om de ongeveer 50 buurtbewoners van de korte Viswei* met elkaar in contact te brengen en wat met elkaar te ondernemen. Er hebben de afgelopen jaren een aantal nieuwe bewoners intrek genomen op de korte Viswei en het werd hoog tijd om elkaar te leren kennen.
Met dit  gezellige initiatief hebben we bijgedragen aan het tegengaan van eenzaamheid en de resocialisatie van buurtgenoten na een lastige periode vanwege corona. Hierdoor was deze vorm van elkaar ontmoeten helaas lange tijd niet mogelijk…..

We wilden door middel van een actieve 6-kamp/ oud Hollandse spelen de saamhorigheid in de buurt en het goede buurtgevoel versterken. Vanwege de corona beperkingen hebben we moeten besluiten de dag iets minder actief te maken. De 6 kamp/oud Hollandse spelen zijn niet georganiseerd. In plaats daarvan hebben we een PubQuiz en Muziek Bingo georganiseerd.

Na het plaatsen van onze gezamenlijke tent kwamen de buurtgenoten met de aan hen gevraagde materialen naar het pleintje. Zo kwamen we aan de benodigde tafels, stoelen, en  koelbox met eigen drankjes…. De organisatie heeft vanuit de gevraagde eigen bijdrage van de deelnemers voor koffie, thee, koeken en de nodige hapjes gezorgd. Daarnaast is vanuit de eigen bijdrage van de deelnemers de komst van een “snackwagen” en de prijzen voor bij de PubQuiz en Muziek Bingo geregeld.  

Na een kennismakingsrondje waarin de buurtgenoten per huis zich introduceerden zijn we gestart met een leuke PubQuiz! Er werd per tafel een team gemaakt. Er werd fanatiek meegedaan door de teams.(En soms werd er telefonisch ook nog extra internethulp gezocht…)

Na de PubQuiz was het tijd voor de “snackwagen”. Hier werd gretig gebruik van gemaakt….

Het tweede deel van de bijeenkomst werd met een zeer gezellige Muziek Bingo ingevuld. Er werd lekker meegezongen met bekende liedjes. Van Abba, Frans Duits, Boney M, Rolling Stones, Dire Straits, de Sjonnies, etc. Kortom: een zeer gevarieerd repertoire!!

Rond 21.30 uur waren we klaar met het programma, maar bijna iedereen bleef langer zitten om elkaar beter te leren kennen onder het genot van een drankje en hapje…

Al deze activiteiten vielen zeer in de smaak bij de 35 aanwezige buurtgenoten.  

 

*De korte Viswei is het gedeelte van de straat de Viswei in Angeren met de huisnummers 41 tot en met 79.

Initiatief uitgevoerd
18 september 2021

Organisator
Jillis Smids

Locatie
Achteraan op het doodlopende stuk van de straat. (Bewoners zijn akkoord)

Opgehaald bedrag
€ 150,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

026-2062107

helpdesk@lingewaarddoet.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Lingewaard Doet