< Terug

Zilverkamp Wieken: facelift voor ons hofje

Beste donateurs/buurtgenoten.

Door de slechte weersomstandigheden zijn we een week later gestart met onze werkzaamheden. Maar ondertussen is er de afgelopen 2 zaterdagen hard gewerkt om er iets moois van te maken.

  • Op het pleintje hebben we leuke gekleurde zitjes geplaatst om gezellig op het pleintje te kunnen zitten.
  • We hebben een start gemaakt met het insectenhotel /plantjes&stekjes uitruil kastje. Deze zal op de hoek in het bloemperk geplaatst gaan worden, en er komt t.z.t ook nog een sedumdakje op om nog meer insecten aan te trekken. Daarnaast is er bij de bouw van het “huisje” heel veel hout hergebruikt. Zo zitten er bijv. planken in verwerkt aan de zijkanten die zeker honderd jaar oud zijn. Deze zijn nog afkomstig uit de oude Heveafabriek.
  • De pleinplakkers voor de kinderen kunnen we helaas niet realiseren i.v.m. de te ruwe ondergrond van ons pleintje. Hierop zou er niet voldoende hechting zijn om er gedurende jaren van te kunnen genieten. Maar we willen in plaats daarvan een speelkist voor de kinderen realiseren bij iemand onder de carport. Vrij toegankelijk voor hen met allerlei leuke spellen erin. Zoals bijv. een twistermat of een xXXL Jenga of vier op een rij. Dit mogen de kinderen zelf meehelpen uitzoeken. Zo komt er dus voor elk wat wils en kunnen we erg gezamenlijk van genieten. Natuurlijk zal er ook een moment komen waarop we het feestelijk in gebruik willen nemen. Hierbij zal de buurt uiteraard aanwezig zijn maar wie weet ook wel een fotograaf van de stadskrant en/of iemand van Lingewaard Doet. Kortom we zijn nu lekker op stoom en zullen de komende zaterdag weer een flinke stap zetten. We zijn er van 9.30 u. tot ongeveer 13.00 uur. Iedereen is van harte welkom om langs te komen om te kijken of mee te helpen. Kortom ……wordt vervolgd.

Met vriendelijke groet. Margit Messing

 

Initiatief uitgevoerd
8 mei 2021 t/m
10 mei 2021

Organisator
Margit Messing

Locatie
Zilverkamp Het hofje aan het eind van de Wieken waar Windzoom en Wieken bij elkaar komen.

Opgehaald bedrag
€ 615,00
Meld een initiatief aan
Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Lingewaard Doet

Facebook Twitter E-mail